NIEUWSFLITS 5 2018

AED (Defibrillator) (herhalings)cursus

Op 5 oktober 2018 is er door BMV Advies uit Doetinchem opnieuw aan 16 cursisten een (herhalings)cursus gegeven door Frans Sterre. Er was weer veel animo en bestond uit een grote groep van verschillende clubs waaronder Rikie Sas die tevens voor de koffie zorgde. Het was een gezellige maar ook een zeer leerzame ochtend en voor de gevorderden onder ons weer verfrissend.
Het is geruststellend te weten dat wij nu in ons kegelhuis toch maar liefst 16 mensen hebben die dit apparaat mogen en kunnen bedienen als het onverhoopt nodig mocht zijn.
AED1AED2

Nieuwe polo’s

Aan het SKD2007 bestuur is de wens te kennen gegeven om de deelnemers aan de KNKB Landelijke Competitie als een herkenbaar SKD-team naar buiten te kunnen treden op de competitiewedstrijddagen.
Op voorhand hebben de deelnemers deze polo’s op eigen kosten aangeschaft. Deze persoonlijke aanbesteding is duidelijk geslaagd en daardoor stralen ze een eenheid uit. Dit was wellicht ook mede de oorzaak van de positieve resultaten op de 2e competitiedag op 7 oktober.
 TshirtSKD120181007 2espeeldag3TshirtSKD2

Hanzestedentoernooi

Op zondag 14 oktober vond onder zomerse omstandigheden het jaarlijkse Hanzestedentoernooi in Brummen plaats. De deelnemende kegelsteden waren Brummen, Doetinchem, Doesburg en Zutphen/Warnsveld.  De Doesburg werd vertegenwoordigd door  Ria Jansen, Diny Tankink, Janna de Boer, Mieke Rietveld, Janny Hermans Brenda Thomissen, Erik Kuyn, André Thomissen, Jan Cornelissen, Frans Tankink, Hans Jolink en Erik-Paul Tenwolde. Brummen werd eerste met 2898 hout. Helaas werd ons team 3e met 2772 hout. De beste Doesburgse kegelaars waren bij de heren Erik-Paul Tenwolde met 344 hout en bij de dames Dinie Tankink met 289 hout.
Hanzesteden2 kleinHanzesteden3 klein
Met dank aan Diana Baars en André Thomissen voor hun bijdrage.