Successen SKD bij NK Junioren 2018 en huldiging

 

Op zondag 4 november 2018 is het Nederlands Kampioenschap kegelen voor Junioren gehouden in Kegelcentrum Doesborgh.

Ruim voor 11 uur waren alle jeugdige deelnemers al aanwezig.

De opening werd verricht door de KNKB-vertegenwoordiger André Thomissen. Hij heette alle deelnemers, de ouders en supporters, de vertegenwoordiger van de Oost Gelderse Kegelbond de heer Harry Timmer en de animator van het jeugdkegelen de heer Eelco Kruik van harte welkom.

De organisatie lag in handen van de WedstrijdCommissie van de Stichting Kegelsport Doesburg 2007.

 

De deelnemers, die jonger zijn dan 25 jaar, zijn ingedeeld in drie klassen; de indeling is gebaseerd op het gemiddelde van 60 ballen die zij - voorafgaand aan de inschrijving - hebben gegooid.

Alle deelnemers gooiden in een kwalificatie-ronde ieder 4 banen van elk 15 ballen. Op basis van het totaal gegooide hout in deze 60 ballen werd de eindstand en de winnaars per klasse bepaald.  

 

De prijsuitreiking werd verzorgd door twee bobo's: Harry Timmer en André Thomissen; alle deelnemers kregen een prachtig certifcaat uitgereikt, voorzien van naam, score en gemiddelde; deze werden met een mooi handschrift ingevuld door Tonny Baars.

 

 

 

Klasse 3

 

 

 vlnr: Davey Kuijn, Dylan van den Bosch en Nick Altena.

 

Klasse 2

 

vlnr: Quirijn Schuurmans, Marieke van Oosten en Marcella Lucardie.

 

Klasse 1

 

vlnr: Sanne de Wild, Dirk van Leipsig en Koen van Arem.

 

Finales

 

De resultaten van de kwalificatieronde bepaalden ook welke jongens en meisjes mochten strijden om de titel "KNKB Nederlands Kampioen Junioren 2018". De meisjes die de hoogste vier totaalscores behaalden in de kwalificatie-ronde plaatsten zich voor de finale. Zij streden vervolgens in één serie van 10 ballen om de titel. 

Voor de jongens gold uiteraard de zelfde opzet.   

 

Aan de finale voor meisjes namen twee Doesburgse kegelaars (van HZP) deel. Na een goede start konden zij het net niet bolwerken tegen de uiteindelijke winnares Marieke van Oosten. Simone Baars en Sanne de Wild eindigden in hout gelijk, maar Simone had met een paar negens meer het meeste recht op de tweede plaats.

 

 

 Bij de jongens was de regerend kampioen Dirk van Leipsig met een prachtige score van 84 hout te sterk voor zijn mede-finalisten.

 

 vlnr: Koen van Arem, Dirk van Leipsig en Dylan van den Bosch.

 

 

 

 Boven: Alle kampioenen bij elkaar; onder: een blik op trotse ouders en enthousiaste supporters.

 

 

De volledige uitslag vindt u HIER.

 

De Stichting Kegelsport Doesburg 2007 kijkt terug op een mooi kampioenschap en dankt alle jongens en meisjes voor hun deelname.

 

Huldiging Sanne en Simone

Op maandag 5 november werden Simone Baars en Sanne de Wild op de clubavond van hun club HZP toegesproken door Jannie Pastoor, namens de SKD, en door de voorzitter van HZP, André Thomissen. Op eigen wijze werd het wedstrijdverloop besproken, waarbij ook de goede prestatie van Davey Kuijn nog werd vermeld.

Daarna volgden nog de felicitaties van de vertegenwoordigers van de clubs

waarna de gewonnen medailles nog nauwelijks zichtbaar waren