toernooi

Na twee jaren zonder Doesborgh Open toernooi, kon in juni 2022 dan toch eindelijk de zevende editie worden gehouden. 

Ruim 100 deelnemers deden in vijf sessies in drie weekeinden hun best een goede prestatie neer te zetten.
Dit gebeurde in een gezellige atmosfeer.

De technische commissie zorgde voor schone banen en storingsvrije sessies en samen met de bardienstmensen, de schrijvers en de wedstrijdcommissie zorgde dit voor een vrijwel vlekkeloos verlopen toernooi.

En al gaat het bij dit toernooi ook om de gezelligheid, het is wel een wedstrijd en daarom een kort overzicht van de topprestaties van de SKD-ers bij dit toernooi.

Klasse A

Bij de dames A werd het op de laatste dag nog een spannende strijd: Sanne Zenhorst-de Wild - eindelijk hersteld van een hardnekkige elleboogblessure - slaagde er in om op de eerste plaats te eindigen met de minimale voorsprong van 1 hout op Petra van Westerhuis uit Lochem. Hiermee drukte ze Diny Tankink van ONA net buiten de prijzen, maar die gunde Sanne de eerste plaats van harte.

Bij de heren A werd Erik-Paul Tenwolde op zijn eigen banen afgetroefd door René Raaben uit Borculo. Dat René in zeer goede doen is bleek al eerder bij de OGK clubkampioenschappen in Varsseveld waar hij met grote afstand de beste gooier bleek.

Klasse B

Er waren maar twee dames van de SKD vertegenwoordigd in de B-klasse en zij gooiden te weinig om in de prijzen te eindigen. Winnares werd Diny Kuiperij uit Doetinchem.

Bij de heren B bleek dat de vrije inloop op de zaterdagmiddagen een goede wedstrijdtraining is: vier van de vijf prijswinnaars zijn regelmatige "inlopers": Peter Verheijen uit Zevenaar was de beste met een fraai gemiddelde van 8,15 hout. Ook Henk Peters (2e), Dick Zwierenberg (3e) en Wim Offenberg (5e) zien we regelmatig in ons kegelcentrum.
Jaap Ostermeier hield de eer van Alles Om en de SKD hoog door als vierde te eindigen.

Klasse C

De drie prijswinnaressen in de dames Klasse C waren allen van de SKD: Ans Verstege (BPR) werd eerste met drie hout voorsprong op Sylvia van Ree (ONA). Rikie Sas eindigde na een goede serie als derde; zij versloeg Marja Raaben uit Borculo door een hoger aantal treffers.

De heren Klasse C kende het grootste aantal deelnemers en daardoor waren daar maar liefst zes prijzen voor de hoogste gooiers. Winnaar werd Patrick Smeets uit het zuiden des lands, maar de mooiste prestatie was misschien wel voor onze jongste kegelaar van de SKD: Davey Kuijn van HZP; in fraaie stijl gooide hij een gemiddelde van 7,75 hout en eindigde hiermee op de tweede plaats.
Bij de prijswinnaars zaten nog twee kegelaars van de SKD: Bernard Claus (VOG) werd vierde en Evert Roza (Alles Om) werd zesde.

Eindstand

>> Klik HIER voor de volledige uitslag <<